dilluns, 22 de juny del 2009

Fèsta del cinèma abans l'ora

Me soi facha una dimenjada cinèma!
Aquò me prend de quora en quora...






Vengeance. de Jonhhie To amb Johnny halliday. De chineses que se tiran dessús, una realisacion que m'agradèt fòrça, plena de ralentis, de vent e de musica. Johnny es pas mal dedins, mas quand meme, aviái totjorn l'impression qu'anava cantar "toute la musique que j'aimeuh..." Los actors chineses mafioses, genials. M'agradèt plan, regreti d'o aver vist en Vf (coma de costuma...).






Confessions of a shopalcoholic, un film per las dròllas american, coma o sabon faire, ont rises (fòrça), ploras (un pauqueton) e a la fin s'aiman e capitan e tot acaba plan. N'aviái de besonh de veire un film leugièr. Agradiu. Lo film que lo veses, passas un bon moment e te'n sovenes pas al cap de 2 jorns. L'actritz es polida que non sai. Un visatge polit, natural, sabiái pas qu'aquò existissiá a Hollywood

Urosament, n'aviái pas vist la reclama que tot lo film i es dedins... coma sovent!Es l'adaptacion d'un libre, del meteis títol, se quauqu'un l'a, soi clienta!
ben òc, los libres de la mena de Bridget m'agradan,so what?!?








Los abrazos rotos, Almodovar, dins tot son art. Qu'es fòrt la puta. I anèri que sabiái pas de qué parlava, sabiái sonque que i aviá Penelope Cruz dedins (mon dieu qu'es polida quand vira amb Almodovar.. ).
De pas mancar se vos agrada son estil, son biais de faire, son biais de contar sas istòrias. Sai pas se la fin fin del film m'agrada, m'i cal soscar encara. En tot cas, vos ne parlarai mai longament. Benlèu que i tornarai lo veire. Los films d'Almodovar, aquò m'agrada de los veire e de los tornar veire.







Rachel Getting Maried, pas vist... Èri la sola clienta dau cinèma en causa de la fèsta de la musica, projeccion anulada. Lo polit projeccionista me diguèt qu'èra trist e que mancavi pas grand causa.



Pel monde que vivon en França, es la fèsta dau cinèma pendent una setmana dau 27 de junh au 3 de Julh, una plaça crompada, las autras a 3€. Regalatz-vos!!!

1 comentari:

  1. lo darnier almodovar es una puta de grand filme malaisat,escur e qu'anoncia benlèu un periode mai negre dins l'obra de l'autor. Es un filme ric, estranh que sabèm pas de que n'en pensar finala, talament i a de causas aqui dedins... Estetic au possible, Almodovar es un pintre contemporanèu. Era la minuta brantleta intelectuala.

    ResponElimina

Mercé :)