dilluns, 29 d’agost del 2011

Qué faire amb d'enfants quand siás paure o cusson o los dos?

Qué faire amb d'enfants quand siás paure o cusson o los dos? E ben los menas al meravelhós zoo de Montpelhièr!!! Perqué meravelhós? E ben perque es a gratis, i pòs demorar la jornada tota, a l'ombra, e pòt èsser pedagogic se siás motivat. Es pas polida la vida?
Lo zoo de Montpelhièr es l'alternativa a la plaja dins la seria "activitat gratuita-qué faire amb aquelas putas de dròlles" amb l'avantatge que los dròlles i aprenon quicòm. 
Règla nº1 : cal pas dintrar sens la mapa del zoo. Sequenon, te perdràs e moriràs manjat per las formigas. Doncas, quand arribas, donas cinquanta centims al dròlle per qu'ane crompar la mapa del zoo, la vendon, mas coma son braves, te la donan la mapa.

Coma siás una pedagòga de tria, ne profièchas per verificar que lo dròlle sap plan legir una mapa. A ben non, sap pas faire. Urosament que siás aquí, ten. E lo responsabilizas : es el que nos indicarà los camins de prene. Puèi li demandas a qué correspondon las colors. Quinas colors? A d'animals? Non. A de païses? Non. (es nèci o qué?). A oè, a Africa, America. Òc, e aquò son de con.... de con...  de con... de continents, òsca!

Pichòta revision de la geografia mondiala sus la mapamond de la dintrada. E sul camin, identificar la forma de cada continent. Confondèri America del Sud e Africa, quina vergonha. 
Mas cal desconar tanben, sèm en vacanças, pas a l'escòla "è, li vesèm lo vièch! e se pissa, te pissa en plen dessús". Lo pipí, es coma lo cacà, es una valor segura que fa rire. "l'as pres en fòto?" "ben oè, perqué pas?". Far petar los tabós (amb la risca que, grands, acaben al Cap d'Agde.)


Jogar a identificar los animals dessenhats o escultats amb la pichòta. Amb l'ajuda del fraire, perque, de còps que i a, es dificil de trobar soleta.
Montar sus las esculturas de fusta a escala reala de la familha Leon, de la familha Ors e de la Familha Rinoceront (mas es ENÒRME un rinoceront!), far de fòtos jos totes los angles, far mèfi de pas tombar.
Lo jòc de las set familhas dels animals e metre las mans dins las piadas...
Fasiá d'annadas que i èri pas anada al zoo de Montpelhièr, lo darrièr còp, deviái aver... 7 ans? I a de causas pels dròlles, amb un molon de bancs per se pausar puèi de taulas per picanicar. E 'fant, es a gratis, e mai lo parcatge es a gratis. Ont se tròba aquò  a l'ora d'ara? Es un léser intelligent, bon per la santat que caminas tant e mai e accessible  a totes. L'exact contrari d'Odysseum, temple del consum ; son a dos punts opausats de la vila, es ben per quicòm.

Pro de pedagogia e de politica, que, quand i vas, al zoo, e ben es per veire de "nanimals" :

1 comentari:

Mercé :)