dimarts, 17 de març del 2020

Sine die - Jorn 5

La SNCFmonamor, a anonciat diluns a miègjorn que demandava a sos contrarotlaires de pas mai far los contraròtles de las bilhetas per minimisar los contactes e redusir las riscas de contaminacion. Òsca! Ja que se fan tossir dessús, pecaires, los contrarotlaires.

E ieu, colhassa qu'a de nas, que t'aviái pagat 124€ , cent vint e quatre euros puta bòrnia, per una bilheta de primièra classa,  cent vint e quatre euros puta bòrnia, me calguèt vendre mièg-fetge, per anar rejónher mon amorós ièr de tantossada 

Non, viatgi pas en primièra classa. Levat aqueste còp, perque la primièra classa, as mai de plaça per tu, lo mond riscan mens de te tossir dessús e, sant graal, as de plaças isoladas. 
Mas coma ai d'astre e de nas, te causiguèri LA plaça sola ont sèm dos, cap e cap. 


Urosament, degun venguèt pas. 
Aquò m'estona bravament, que normalament, quand siás tranquilla dins lo TGV, i a totjorn un nimesenc que te ven petar las colhas a se venir assetar pròche de tu, a far de bruch e a te gastar la vida. 
Perque, dins la vida, i a totjorn un nimesenc per t'emmerdar.

Mas aqueste còp, n'i aguèt pas de nimesencs dins lo TGV, que lo tren s'arrestava a la gara novèla excentrada qu'es pas a Nimes, mas sai pas ont e del còp, i aviá pas degun. Sabètz, an fach a Nimes coma an fach a Montpelhièr, una gara a petalega, luènh de la vila. La diferéncia es que la de Nimes, la gara Nimes Pont de Gard que l'an sonada, lo TER s'i arrèsta, mentre que la gara de Montpelhièr Sud de France e ben i a solament los TGV que i passan e se vòles anar en vila, al Clapàs, l'as dins lo baba e n'as per 45 minutas. 
Un còp de mai, los nimesencs se'n sortisson ben. O meritavan?

Enfin, jòia, lo TGV s'arrestèt pas a Valéncia e s'emplenèt pas de conasses decebuts que tornavan de l'esquí, que las estacions d'esquí, las an barradas e los conasses sauràn pas mai que faire amontnaut dins son estudio de 20 mètres cairats per 4. 


Per acabar aquesta nòta ferroviària misantròpa, vos parlarai pas la mespresabla que dubriguèt una bóstia de surimi dins lo tren, qu'agante la ronha aquela caronha! que un pauc mai e li anavi racar dins sa bóstia, aital auriá agut quicòm de bon de manjar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mercé :)