L'IEO Lemosin a cargat sus Youtube un filmòt ben interessant, fach dins los ans 70, interessant pas tant per son istòria mas per lo biais de viure e de comunicar, perduts a l'ora d'ara, que mòstra :
Lo repais que comença entre las minutas 9 e 10 revèrta los dinnars e sopars que fasiam a la bòria ont anavi en vacanças quand èri pichòta, sul Segalar.
A 10'50, lo paire prepausa al dròlle de far sabròt.
E en agachant aquesta scèna, ai agut una illuminacion.
Me soveni que ieu tanben me fasián far sabròt. E o fasiái amb plaser que m'agradava d'èsser la pichòta que fasiá coma los adultes. Aviái 4, 5, 6 ans, pas mai. Sopaviam de sopa de vermicèlas. E fasiái sabròt.
Enluòc mai mangèri de vermicèlas dins ma vida.
Eriam dins una bòria perduda endacòm entre Rodés e La Vila.
E me disi qu'a l'epòca lo vin qu'avián èra un vin del país, plan missant.
Roergue faguèsse de bon vin, aquò se saupriá.
Benlèu qu'es per aquò que m'agrada pas lo vin : lo primièr que tastèri èra desgulasse. E amb de vermicèlas dedins!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Mercé :)