dijous, 12 d’abril del 2007

Holidays Fugain: Pausa a Aumont-Aubrac

Partiguèri quauques jorns dins lo trauc del cuol de la region Centre...
Cal tornar metre en plaça lo dakòs: l'exMonAmorós aguèt un problema e doncas anèri la primièra setmana de las vacanças m'ocupar de sos enfants e d'el (òc, o sabi, soi tròp brava). Per me granmercejar, decidiguèt de partir quauques jorns en vacanças. Ieu èri tras que contenta, perque passejar, akò m'agrada.
Alara, dins la Berlingòta de l'Exmonamorós, carguèrem los enfants, lo chin, l'exmonamorós, ieu. Direccion l'A75 cap a Clarmont d'Auvernha. Deviam partir a 08.00, mas los òmes son los òmes, e l'exmonamorós es francament una calamitat (qui se ressemble.... ) e partiguèrem a 10.00. Per las lengas de pelha, ieu èri dochada, vestida, assetada davant la pòrta a 07.15.
Coma soi organisada, aviái previst de qué manjar sus la rota, mas l'Exmonamorós qu'es cagant, calamitós e un indecís de primièra borra, trantalhava entre lo restaurant o manjar sus l'èrba... Ieu voliái manjar sus l'èrba perque merda, aviái preparat lo dakòs. Mas non, l'òme causís d'anar al restaurant.
Pausa a Aumont Aubrac per trobar un restaurant.
L'Exmonamorós romega que i a sonque de restaurants per toristas tres estelas. Tiram.
Puèi vesi "restaurant astruc", li fau, tè, astruc, akò's un nom coma cal, anem veire. Plat del jorn: pasta e dauba. Zo!
E akí comença la tièra de "oooooo, as vist akò? agaaaaaaaaacha, de kand data akò?".

First of all, la topina de mostarda, dempuèi quora Amora fa pas mai akò???
Prenguèri pas en fòto las botelhas de vin amb las estelas, sabètz, las consignadas, las represas, se'n tròban encara??

Bon, ara lo repais, madeincantine:



Mancan lo platèu de formatges (èra booooooooon lo Cantal) e los glaçets (dins una topina de plastic). E tot akò per sonque 11€!
Quitament lo servicial èra una peça de musèu, semblava MisterBean, version aubrac.

Ara, la minuta qu'esperatz totes, la minuta escatologica:
Aprèp 2 o 3 oras de rota, aviái enveja de pissar, lo MisterBean loseròt me senhala la pòrta, dubrissi:

Alara, ieu, cal que vos diga, ai paur dels cagadors turcs.
Pòdi pas.
Non ai pas paur de me pissar sus las bralhas e las cauçaduras, akò m'en foti (perqué cresètz que i a pas de fòtos de pès?)
Non. Ai totjorn paur de tombar dins lo trauc.
Alara, SABI que lo trauc fa 10 cm de diametre, SABI que mon cuol fa plan mai que non pas 10 cm, e qu'es FISICAMENT impossible que tombèsse dins lo trauc.
Mas es aital.
Bon, pissi quand meme.

Torni a la taula, la pichòta de l'exmonamorós qu'a 6 ans vòl anar pissar.
Disi a son paire mèfi es un cagador turc. Sa sòrre l'ajudarà.
Dinnam trankillament.
A la fin del repais, la pichòta fa lo torn de la taula, e me demanda a la chut-chut:
- Per far caca , es parièr?


Vòli pas dire, mas per d'unes tèmas, soi una persona referenta.








.

6 comentaris:

  1. mdr! un grand retorn en bona forma! Osca!!!

    ResponElimina
  2. Pòdriás trabalhar per lo Guide Michelin!

    ResponElimina
  3. E be... Tu ses plan bona (tròp bona, tròp colhona ?), plan valhenta... Coneisses la chançon gascona "Hilhas, n'aimetz pas tan los òmis" ? I a daus còps, crese que quela chançon a rason...

    ResponElimina
  4. Ouais srx troo bon le repas srx ct troooo bien !! lol jtm 44

    ResponElimina
  5. C'est mon coin et j'en connais plein où on peut faire un bon repas pour 10 ou 11 euros café compris sur des tables en formica avec de la vaisselle "arcopal" garantie années 1960!J'y amène tj mes invités surtout les parisiens ils adooooooorent

    ResponElimina
  6. >> alain, s'as d'adreiças e de noms... aital contunharai mon torn dels restaurants gavaches :)))

    ResponElimina

Mercé :)