dimarts, 2 de juliol del 2013

Òbras a l'ostal : del transat e de la grasilhada

Dins los critèris de crompa de l'ostal, i aviá l'òrt. 
Un bocin de terren per se poder airejar lo cap. 
E aquí l'agent immobilièr t'agacha, te demanda ton budget puèi te sortís un panèu gigantàs marcat "LOL" dessús. 
E oè, se vòles un òrt per Lengadòc Bas, o siás rica, o siás maridada a un òme que ganha mai que tu, o te'n vas viure entre La Cauna e Camarès.

Me calguèt veire los critèris a la baissa... una terrassa alara?

Alara, d'ostals amb terrassa, ne visitèri un molonàs. E non, sénher l'agent immobilièr, una causa que i a lo teulat dessús e que t'i pòdes pas tener quilhat, es pas una terrassa. Un jorn me caldrà prene lo temps de faire lo torn dels ostals visitats amb tota sa lolitud. O vergonhassa puslèu...
Los critèris de la terrassa :  que i aja la plaça per i botar un transat per i legir tot l'estiu, un bocinon de plaça per i poder far la grasilhada e un bocinon de plaça per i poder metre una taula per dinnar e sopar defòra. Vesètz plan que mon bonur ten pas a grand causa.
E vaquí, me trobèri un ostal amb una terrassa!
(OK, o avoi, m'auriá agradat un ostal amb òrt, piscina e grasilhada giganta, mas fasèm coma podèm!)

MAS.
Pensatz plan que i a un MAS.


Un indici fotografic : 


S'avètz pas un bac pro en terrassologia, es pas de bon trobar, aquò rai.

Vos expliqui : la terrassa aviá pas cap problèma a despart d'èsser pas completament sexy. 
Lo problèma èra per lo garatge qu'es jos la terrassa: i ploviá tan coma defòra. Èra doncas urgent de faire l'impermeabilitat de la terrassa.
L'òme de ma maire se prepausèt de m'o faire. E la situacion financièra me faguèt cridar un "OK" gaujós.
Mas, un mes mai tard, i ploviá tornarmai dins lo garatge. 
N'auriái plorat. Que o cal plan dire, aquò èra un problèma plan grèu que me tafurava dempuèi la debuta. E coma soi un pauc neurosada, me vesiái ja a l'ivèrn, amb la pluèja, lo gèl sus la pluèja, las bricas que petan e l'ostal que s'escranca...
Alara, faguèri venir de professionals de la causa, que me costèron quasi un mes de salari los putanièrs, mas al mens èri tranquilla.
Puèi demandèri un devís per la faire malonar la terrassa e d'unas causas mai dessús , de causas passionantas coma corregir lo pendís, de causas complicadas subretecnicas que podiái pas faire ieu. I aguèt un tipe que me demandèt 3500€. È? Tot aquò? Per una terrassa tan pichonèla? 
Fin finala, lo malonatge e lo trabalh sul pendís, me los faguèron los dos joves sexys que m'avián facha l'impermeabilitat e aquò fa que me regalèri los uèlhs pendent tres jorns :D 

Ara, la terrassa es plan mai polida, plòu pas mai dins lo garatge, pòdi passar l'escoba e la pelha e aver tot aquò plan pròpre.
Mas abans d'i installar la barbacoa e lo transat, me cal pintrar la paret. I a doas parets grisassas que me fan venir lo racavòmit e la depression. E ai un limit mental : pas de grasilhada tant que las parets son pas pintradas. 
E de qué fau en plaça de las pintrar? 
Conti que me las cal pintrar.

E tant que farai aital, mila dieus....

2 comentaris:

Mercé :)