diumenge, 6 de gener del 2008

[REC]


Amb MonAmorósMaiContent, anèrem veire [.REC], un film de terror.

L'istòria: L'animatritz de "Mientras Usted Duerme" e son cameraman fan un reportatge sul trabalh dels pompièrs la nuèch. Seguisson una còla de pompièrs sus una intervencion dins un immòble que los vesins telefonèron perque ausiguèron una vesina vièlha cridar fòrt fòrt. E totes demoraràn embarrats akí dedins.



Me caguèri dessús. Of course. Mas ps de merit per akò, soi bon public :).

Al nivel dels contenguts, es un film d'orror amb de causas plan vistas: huis clos (aimi plan akesta expression), zombies umans contaminats/contaminaires que totes i passaràn.
Al nivel de la realizacion: camera al ponh que tre los primièrs imatges , pensam a Blair Witch Project
De qué pòrta de nòu finala o de qué i a de positiu?
- Es un film espanhòl. Akò fa de ben d'aver un film de terror que siá pas american. Amb una autra estetica, d'autras referéncias, un public cible diferent tb.
- Los dialògs, los tròbi bons. Plan realistas.(Un prèmi de "melhor que natura" pel policièr huhuhu).
- Sembla que lo tip a fach lo film amb sos vesins de l'immòble! Un rendut realista que nos fa encara mai flipar
- La camera al ponh. çò k fa de [REC] un film diferent dels autres e akí n'es l'interés finalament, es que TOT es filmat (doncas copat o suggerit) per la camera del cameraman, es a dire, per una soleta camera, portada per un dels personatges embarrats (e espaurugats); akò vòl dire tanben una vision estequida e movedissa. E la trama tota es suggerida amb akest solet agach, e akò's genial. Passejatz sul sit oficial e vos ne faretz una idèa!

La question:
es un film catalan, filmat a Barcelona, amb los pompièrs de Barcelona, d'unes personatges an l'accent catalan, tot lo staff es catalan. Lor auriá fach mal al cuol de lo faire en catalan lo film?






Sembla que los americans n'an ja previst un remake que lo títol ne seriá "Quarantined"... pfffff.... akò me fa enrabiar.... Abre los Ojos d'Amenábar venguèt Vanilla Sky amb Tom Pouce Cruise

Per veire lo film (screener) en streaming, es akí. (sai pas per quant de temps...) , òc, o sabi, soi geniala :)

4 comentaris:

  1. Lo film en catalan? Lor auriá pas mal fach mal al cuol mas a la pòrta-moneda. Encara urós que l'an pas fach directament en anglés...

    ResponElimina
  2. El film és en castellà, però els personatges parlen un castellà bastant deficient i catalanitzat.

    Hi ha un moment que a la nena li pregunten no sé que i diu "a" en comptes de "en". No recordo exactament la frase, però tothom qu'ha vist la peli se n'enrecorda de la nena dient la frase mig en castellà mig en català hahahaha

    ResponElimina
  3. Soi ieu encara. Es lamentable que posquem pas corregir los comentaris un còp mandats...I a un mal de tròp dens mon comentari çai-sus. Cal legir:
    Lor auriá pas fach mal eca.

    Un mal de mens, cal pas escopir dessús, vertat?

    Tè, n'aprofièti per saludar lo Xevi.

    ResponElimina
  4. En tot cas, las hemnas qu'i pareishen pro beròjas, qu'an la "Catalan Touch" !
    :)

    ResponElimina

Mercé :)