diumenge, 27 de gener del 2008

un trin que se'n va....

Ai lo sentiment de passar ma vida dins lo trin, preni lo trin per anar trabalhar, preni lo trin per tornar de trabalhar, preni lo trin per anar al cinèma, preni lo trin per tornar del cinèma, preni lo trin per anar a una reunion, preni lo trin per tornar de la reunion, preni lo trin per anar veire MonAmorós, preni lo trin per tornar, malurosa, del país de MonAmorós. Es lo primièr còp de ma vida que passi mai de temps dins lo trin que dins ma veitura, akò se festeja en fòto e en musica!

boomp3.com




boomp3.com




boomp3.comboomp3.com










boomp3.com

Quatre mots sul mp3 pel mond que coneisson pas:
- Nadau, Un trin que se'n va de Pau. Nadau lo grop mitic bearnés, Olimpia, Zenit, bus, camionàs per un concert, de fans per Occitània tota e per la planeta tota (soi segura que n'i a de fans de Nadau dins d'autras galaxias tanben, mas es pas que mon vejaire). Lo succés: mesclar boha (la cornamusa (gas)cona) e la guitarra electrica (cf la cançon boha e guitarra), un cantaire genialissim e de cançons que m'agradan pas. Vakí , es dich , NADAU M'AGRADA PAS. (veni de perdre la mitat de mon lectorat occitanofòn... ). Akò dich, akò m'empacha pas de bramar los cançons subreconegudas de Nadau. Un trin que se'n va de Pau es una de las cançons mai conegudas de Nadau. Alara, amic catalan, se te vòls plan integrar a Occitània te cal conèisser akesta cançon tant pregonda. las paraulas son akí es dempuèi akesta cançon que me podètz ausir dire o escriure Qu'ei la vita qu'ei atau (mas soi pas la sola d'o faire...). Jan, lo cantaire de Nadau, seriá-ti un grang goro?

- Richard Anthony, Et j'entends siffler le train, una orror franchimanda coneguda per França tota dempuèi 1962.

- Sau, El tren de mitjanit. Sau es un dels grops de rock catalan mai coneguts. M'agrada pas. Vakí es dich , lo ROCK CATALAN M'AGRADA PAS (veni de perdre la mitat de mon lectorat catalanofòn...). Akò dich, amb los grops de rock català, tròbas totjorn una cançon que parla de çò que t'interessa.

- Lluís Llach, akeste tot lo mond lo coneis, bon, ben, m'agrada pas akeste tampauc , vakí es dich, Lluís Llach m'agrada pas (veni de perdre l'autra mitat de mon lectorat catalanofòn...), akò dich, amb Lluís Llach, tròbas totjorn una cançon que parla de çò que t'interessa.

- Massilia Sound System, Triste es lo trin, grop marselhés nascut dins las annadas 80, emblematic de sa ciutat, Marselha, una revolucion dins la cançon occitana, carrièra internacionala, de fans de'n pertot (dins las autras galaxias tanben pas de dobte) es la Chourmo , troces festejaires, cançons denonciairas, fargaires d'expressions e d'eslogans. Amb MSS, tròbas totjorn una cançon que parla de çò que t'interessa. Un potonàs pel LuxB!

- Moussu T e lei jovents, La Madòna dau TER. Aaaaa, Moussu T, alias Tatou, un dels fondators dau MSS. Pas de mots, ieu escoti akò e la vida es tras que polida. E òc. Qu'ei la vita qu'ei atau.



8 comentaris:

  1. soi fan fan del Moussu T

    ResponElimina
  2. lo tren permet de se gardar d'argent per quicòm mai. que lo petròli pel moment carga!

    ResponElimina
  3. J'aime bien Lluís Llach et MSS, mercés!

    ResponElimina
  4. Ah bon? T'agrada pas Nadau? Es nòu, aquò !!! lol
    Ben, a ieu m'agradan fòrça Nadau Lluis Llach e Moussu T e lei jovents, en prumèr. A mitjanit, estic dormint, en general. No és una hora per anar-se'n amb tren. En tot cas, pel que fa a mi. La musiqueta pot anar, però les lletres, quin fàstig! Joker per Massilia Sound System, aquò depend.
    N'aprofièiti tà saludar lo moussu T d'Agrada, , la dauna K tanben, que soi content de la saber viva.
    B'ei bon aqueste messatge ferroviari !

    ResponElimina
  5. Urosament qu'aimas a Patric !
    Dusau fan, après jo, totun !

    Hu Hu Hu

    ResponElimina
  6. Amé aquelei gróps, tròbas totjorn una cançon que parla de çò que t'interessa… se t'interesson lei trins!

    L'alternativa es que te marides amé Tonamorós, qu'abitetz dins la còla e que viviatz d'aiga fresca, d'amor e de figas colhidas sus leis aubres…

    Bòna annada a tu tambem ma bela.

    ResponElimina
  7. >> KKJ , Patric, m'agrada pas TANPAUC!!!!

    ResponElimina
  8. Dià ! N'ac vòs pas díser en public, qu'ei tot !
    Que cau assumir !

    Qu'ès tu qui m'as hèit passar los disques qui n'aví pas.

    Qu'ès tu qui as hargat un arròu de fans dont èm los dus sols sòcis.

    Qu'ès tu qui as inventat un rituau de pregàrias davant de las cobèrtas deus disques viniles deu Patric, dab candelas alucadas e tot lo tralalà !

    Qu'ès tu qui as mancat de't har tatoar lo mus deu Patric sus la popa dreta !

    Lavetz ? N'ac vòs pas assumir ?

    ;)

    ResponElimina

Mercé :)