dilluns, 20 de gener del 2014

de la pauretat e dels supermercats

L'autre jorn qu'èri a far las crompas a mon Intermercat qu'es just a costat del funerarium, tombèri sus un polet a 3€. De qué? Pas que 3€? Èra pas un polet discount pas car, èra just un polet que la data de perempcion èra l'endeman. 
Directe dins lo carreton: lo fau còire per dinnar o lo congeli.
E vegèri de guinda a mitat de prètz tanben. Meteis rasonament.
"Mas se crompri la carn a mitat de prètz perque la data de perempcion es marcada uèi o deman, farai d'estalvis e aurai tot plen de carn dins mon congelator!"
Arribada a l'ostal, faguèri còire un parelh de causas e metèri la rèsta dins lo congelator ont tres aranhas jogavan al rami.
E ièr de ser, volguèri descongelar de salcissa qu'aviái crompada a 2€.
Un còp descongelada, l'odor me semblèt un pauc estranha, per pas dire desagradiva.
Pas grèu, un còp cuècha, aquò passarà.
Te metèri de ceba, que tot lo mond sap que la ceba es bon.
Tastèri un bocinon, èra pas gaire bon.
Metèri de tomata.
Tastèri.
Èra francament pas bon, tan desgulasse que lo bocinon lo poguèri pas engolir e l'escampèri.
Fin finala, tot acabèt a las escobilhas, çò qu'es pas gaire estalvi spirit.
E çò pièger, dempuèi ièr de ser, ai lo racavòmit.
O sabiái que la carn la cal pas crompar dins los supermercats, fa d'annadas que o fau pas mai, perqué o faguèri divendres???
E, ara, o compreni perque l'an fotut a costat del funerarium l'intermercat!

Anem, vau als comuns e vos desiri una bona jornada!


2 comentaris:

  1. Una rason mai per venir vegetariana...

    ResponElimina
  2. Fau surtir dau minjar tot pres per cosinar :
    http://opinion.jornalet.com/maime-caillon/blog/793/sortir-daus-escandals-alimentaris

    ResponElimina

Mercé :)