dimecres, 13 de juny del 2018

Per la carrièra de Gomina

Lo vespre, en tornant del trabalh, passèri per la carrièra ont lo Gomina s'èra envolat de matin. 
Es pas lo camin directe directe per anar a la gara, mas dins la vida, i a de prioritats ! E espinchar çò que i a dins la carrièra de Gomina, es çò prioritari per nos donar idèa de çò que pòt far lo tipe dins la vida. Que vos rampèli qu'es l'objectiu de la mission Gomina iniciada fa un brave brieu. Bon a la mission iniciala qu'es de qué fa dins la vida gomina, i ai apondut :  cossí s'apèla? e ont demòra? e d'ont ven? 
Vos disi pas, la mission Gomina nos va ocupar l'annada tota. 
E sèm ja quatre sul còp : La Jefa e ieu en primièra linha, Pomponeta en segonda, e en tresena, Tagada, ma collèga del trabalh que li ai contat qu'aviái seguit un tipe e qu'es afogada de serias policièras e que vòl absoludament saber la seguida e que se prepausa de lo seguir a la sortida de gara de Seta per saber ont demòra mentre qu'ela, demòra al Clapàs. Vos disi pas lo rambalh. Ja La Jefa deu trobar se ven a la gara a pè, a bicicleta, en bus o en autò. Ieu ai lo sentiment que ven a pè. Tre que l'Agent LaJefa sap l'informacion, la nos farà passar. 

Doncas, de vespre, te passèri per sa carrièra per un primièr reperatge de las botigas e autres luòcs ont poiriá anar lo Gomina. Lo tipe amb son look , te pensas plan que vend pas de bòtas de cuèr dins una botiga underground de reborsièrs de la vida ont un parelh de sabatons còsta 250€, perque l'underground e la reborsièractitutd, aquò's car. Coma las rabassas, tot çò underground, aquò's car.
E de qué i a dins la carrièra de Gomina? E ben, te disi pas ! Solament de botigas de borgeses, bobos montpelhierencs. Benlèu que cal aver una carta especiala "I'm a bobo clapassièr" per i passar per aquela carrièra. Te disi pas. 

T'i trobèri un florista de luxe, un perruquièr bobo, un cordonièr que sa botiga lusís, de bars-restaurants-conceptuals-que-comprenes-pas-lo-concepte, una agéncia de viatges sens viatges, una botiga de musica que vend de libres, un anticari sens posca e... de cabinets d'avocats! 
Òu ! 
Ieu o aviái prepausat "perruquièr" e "avocat" ! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mercé :)