dimecres, 3 de setembre del 2008

Las Valadas (1)

Seriá benlèu l'ora que vos contèsse las vacanças dins las Valadas Occitanas de Piemont.
Ai decidit de vos mostrar las fòtos per tèma.
Tèma d'uèi: l'Auchan a Coni (Cuneo sus la mapa). Pas grand causa de veire me diretz que a Coni se parla pas occitan. Mas ieu voliái anar dins un supermercat en Itàlia. Puèi quand fas de camping salvatge, te cal plan trobar un endrech per cagar:


La paaaaaaaaasta! Galerèri per poder faire la fòto sens tròp de monde!


Lach occitan! Val Estura, primièra valada visitada!




.

6 comentaris:

  1. Sabi pas de qué ne pensas mas es de mai en mai complicat de se "despaisejar" (se qualqu'un a una melhora revirada per "dépayser" que me'n faga part, me colcarai mens con atal)... Ton "Auchan" de Còni me fa pensar al "Decathlon" de Bilbao o a Danone que se recupèra la mitat del lach produit en Asturias.

    ResponElimina
  2. Lo diccionari « Tot en òc » balha : despaïsar vt desorientar per un mitan desconegut.

    ResponElimina
  3. Decathlon de Bilbao: serà pas puslèu Eroski??? Bon i a plan un Decathlon a Bilbao mas i a sustot EROSKI pas luenh deu Decathlon (NON, Eroski es pas un sexshop polonés).

    ResponElimina
  4. Primièra foto: aaaaaaaaaaaaaah! Compreni l'occitan! enfin!
    Cuni, es amusant coma nom.

    ResponElimina
  5. galèra, que galeraràs e las pastas te prengueràs (mas sonque en fotòs, eh? Cal pas desconar. Es pas la fèsta, no mè quand mèma! )

    Saié! ai trapat l'occitan extra-larg! soi l'inventor de l'occitan XXL ! Lo vau propausar al CLO sul pic. Benlèu podrài aver ma plaqua a Cuni coma la de Fredo: Professor Lingus, Ciutadan d'Onor (Lingus, es mon nom vertadièr, le joan deu truc es un pseudo lamentable de pas créser que me fa talament de vergonha que mema ma maire lo coneis pas. L'ai inventat per enganar les servicis secrets, coma soi le president-secretari-tresaurièr del front de liberacion del Lauragués, me cal far dicretonet, comprenes?. Le blog en gascon, es per evitar que pòscan comprene. Es simple, degun compren pas, atal soi tranquil. Es coma un còde. Tè, a prepaus, Agent Mela, as trobat la boèta de pasta ambe le messatge? T'aviái dit la cinquena a dreta, l'as vista?

    ResponElimina

Mercé :)