diumenge, 17 de setembre del 2006

per un dimenge de matin, me passejavi....

Akeste matin, a 9 oras del matin.
A, me cal arrestar lo raconte.
De k fasiái levada a 9 oras un dimenge de matin? Non, èri pas tombada del lièch... Me levèri a 7.30 (o juri! - ne jurez pas Marie Thérèse- Thérèse , je te prends, je te retourne.... ) que lo frèg me desrevelhèt. Perque cal pas creire, a seta, a 7 oras del matin , fa un frèg que pela!!
Tòrni prene:
Akeste matin, a 9 oras del matin, anèri veire jols teules de l'ostal. Me disiái que coma èra dimenge, èra un jorn per batejar los teules... I montèri amb un casco de bicicleta que m'obliguèt de cargar la Pomponeta, un lum pichonel, d'aiga benesida, d'alh, un cristo, de granas rojas, mas baskets, mas bralhas cortas del fotbòl, mon camisòt violet estivada/caissa de l'eskiròl.
Nota bene per mai tard: preveire un lum mai gròs, de bralhas longas. E Pomponeta me faguèt passar l'aparelh k'aviái doblidat, perque se vos o conti, me cresètz pas:

Doncas, i montèri pas per batejar los teules, soi colha, mas pas a aqueste punt (los qu'an cregut l'istòria, sètz fòrabandits del blòg per 4 generacions). I montèri pas perque sabiái ont anar passejar de bon matin. I montèri que Pomponeta e Marineta ausisson de rats. De rats dins lo granièr.
E qual es qu'a pas paur dels rats dins aqueste ostal??? Alara qual es que deguèt montar s'acarar als rats per lor explicar que, òu, n'i a pro de far de bruch. Los que seguissètz un pauc avètz compres que montèri ieu, foguèsse pas montada ieu, ne parlariam pas sul blòg de tot biais.

[Generic de Mission Impossible on]
Vòstra tòca se l'aceptatz serà de daissar de molonets de granas rojas crompadas dissabte a Moussu B per maites endreches del granièr. Per akò far, vos caldrà prene l'escala, butar lo frigò, dubrir la trapa, metre l'escala, montar a l'escala, arribar amont e plorar qu'aimatz pas brica la lana de vaira que lo granièr n'es tot plen. Puèi vos caldrà demandar a la proprietària cossí marchar akí dessús, e vos explicaràn que cal pas marchar pel sòl, cal metre de laissas entre las bigas gròssas per poder caminar, caminar es un mot bèl que i a pas un metre del sòl als teules... Gratipautas que gratipautaràs, arribarètz a faire 25 metres e daissar 4 molonets de granas rojas. Puèi, tornaretz a la dubertura de la trapa, en doblidant pas de far seguir lo lum, las granòtaa rojas que demòran e las laissas per poder avançar.
[generic de Mission Impossible off]


Moralitat:
- Ai lo drech de cantar lo generic de Fort Boyard tota la jornada
- Soi dispensada d'escoba pels 4 ans de venir (bon, ok la setmana de venir)
- Pomponeta me faguèt akò:



S'avètz de rats dins vòstre garatge, òrt, granièr, Ratexterminatritz es akí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mercé :)