dilluns, 21 de desembre del 2009

Los 30 ans de La TAlvera, i èri!

Dissabte èri a Caramauç pels 30 ans de la Talvera.

3 concèrts:
- Lo Còr de la Plana, genial, me regalèri a aquel concèrt. Lo Cd me confla lèu, mas sus scèna, es quicòm mai :) Los aviái ja vistes fa d'annadas, e aquò a plan cambiat. Demorèri bocabada... lo trabalh sus la mesa en scèna, sul còs, sus las percus en mai del trabalh vocal. De veire!!! En mai d'aquò, son 6 mascles de bon agachar :P  (podèm tocar?)
- Moussu T e lei jovents, pas res de nòu jols palmièrs ciotadencs, levat qu'an cambiat lo decòr e que dins lo fons an mes una fòto bèla plan polida de la Ciotat. aprèp es un afar que marcha, que m'agrada, mas un concèrt de Moussu T revèrta tròp un concèrt de Moussu T. E lo pòt pas levar son cuol de la cadièra? bon, soi fan quand meme :))))
- La Talvera. Pas un concèrt per la sortida de Sopac e Patac mas un balèti. Pas de lagui, qu'aviái trobat un crane cavalièr per me far dançar (granmercés Felip!!) Fasiá un an que los aviái pas vistes la Talvera, e puta, o cal plan dire, fa de ben de dançar amb eles. Es quicòm mai qu'aquestes folkaires hippies de mon cuol que perque sabon dançar l'escotisha, te prenon l'acordeon e  te jògan una borrèia e t'an lo ritme e la vòlha d'una ustra neurastenica. Comencèri de dançar amb La Talvera, dintrèri dins la musica trad per La Talvera e metèron la barra plan nauta... del còp, me fau un pauc cagar dins los balètis... Enfin, La Talvera, aquò's La Talvera e soi totjorn contenta. Ara, i a una cantaira de mai, Edit, e doas voses femininas, a la debuta èri pas  brica convençuda que per ieu la Talvera es la Talvera mercés a 3 causas: Loddo, son acordeon e son engeni, (oè soi fan fan fan  e vos emmerdi), la clarineta de Fabrici  (a... la clarigòla...) e la votz de Celina, e botar una femna de mai, aquò èra una eresia e ben finalament, la resulta es plan agradiva. Benvenguda a Edit e a sa cabreta,  enfin mai que mai a Edit, perque la cabreta...  un jorn caldrà que vos explique mas teorias sus las cornamusas :DDD



Èra important d'i èsser a aquela serada dels 30 ans malgrat la nèu e la lassièra de fin de trimèstre. E finala, i aguèt pas gaire de mond (quicòm coma 250 personas) en causa de la nèu. Manca d'astre. Daumatge. Enfin, es aital. Se sovendrem dels 30 ans de la Talvera coma una serada jos la nèu :))))

S'i faguèt en direct lo jornalet de France 3 sus plaça, aquí l'avètz (l'ai sul disc dur en mp4 mas capiti pas de lo botar sus youtube)
e francament, feliciti la còla de Viure al País que te fan de dirèctes dins de condicions malaisidas... tot en gardar lo sorire... :)



Bon, espèri que los programaràn a Estivada a Rodés.
Se i son pas La talvera ongan a Estivada, e ben i vau pas!




Minuta de reclama: an sortit una camisòt La Talvera, e m'agrada bravament!
Sopac e Patac, lo darrièr disc es plan, lo podètz crompar! Un extrach:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mercé :)