dimecres, 9 de setembre del 2015

Lectura estivala (4) : Josep Kessel - Les mains du miracle

Es la Pomponeta que me'n parlèt d'aqueste libre (e ne profièchi per ne la granmercejar!)

Kessel i conta l'istòria totalament subrerealista mas completament vertadièra del metge Felix Kerstern, que, per l'asard tibetan, venguèt lo metge de Himmler himself. Fa de massatges tibetans lo tipe, aqueles que te tròban los nèrvis e que te fan de ben. Himmler patís tant e mai dels budèls, cap metge a capitat de li far de ben. Levat Kersten. E Kersten se tròba estacat a la vida de Himmler e va profechar de son poder curatiu per i demandar un molon de favors al cap dels SS. Sauvarà aital de milierats e de milierats de vidas al long de la 2nda Guèrra Mondiala e va mai que mai capitar que faguèsson pas petar los camps de concentracion amb los presonièrs dedins.
Lo libre, lo comencèri e lo daissèri pas, una tantossada. 400 paginas que van d'orrors en suspresas en intelligéncia del Kersten. Ne sortissèm sens i creire tot en i cresent completament, coma a cada còp que nos contan l'istòria del nazisme. 
Kersten viu amb de mond que son calucs mas que tenon Euròpa e capita d'i perdre pas son umanitat. Quand a Himmler dins las mans, capita de lo tòrcer, capita de lo far tornar a un bocin d'umanitat, capita en tot cas d'evitar d'unas orrors.
Çò mai estonant dins aquesta istòria, es que Kersten, n'avèm pas jamai ausit parlar.




Emission amb lectura sus France Inter: 

    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mercé :)