dissabte, 5 de febrer del 2011

La potinga per intelligents

Lo mètge m'a marcat una potinga suedesa. Dempuèi Ikea, me disi que los Suedeses son de mond plen de bon sens. E ben, aquela potinga, o vos pòdi dire, aquò's pas un engenhaire d'Ikea que l'a inventada.
O Mila Dieus! Ja la notícia es un papièr long de trenta-cinc centimètres sus un vintenat d'ample escrich en polissa 2.5. E ben las instruccions per utilizar la causa me las calguèt legir quatre còps abans de començar de poder comprene. 
La potinga es un inalator, que, dins ma gripa, ai de problèmas per respirar. E coma, adolescenta, en mai dels botons, faguèri d'asma, ai los paumonets de delicats (non, fumi pas...)
La potinga sembla un chivronet de plastic per la forma suggestiva mas tanben per la moleta en bas. Levat que i a pas de pilas. Doncas, ara ai comprés cossí fonciona: te cal virar la moleta en bas, aquò carga l'inalator, te lo metes dins la boca, inspiras fòrt e i a una posca que se ven fotre dins los paumons.
Coma sabi que me cresètz pas, vos ai fach una videoneta amb la notícia, l'inalator e tot e tot. Video facha dins lo lièch, akò explica lo plan estranh... Soi contenta de veire que respiri pas mai coma Dark Vadòr.




(vertat, d'èsser malauta, aquò me melhora pas...)

1 comentari:

  1. Qu'es per l'asma quo, non ? De pas confondre emb un supausitori geant...

    ResponElimina

Mercé :)