dimarts, 24 de gener del 2012

Colèra del dimars

Uèi, entre 08h00 lo matin et 02h00 del tantòst, sus Ràdio Lenga d'Oc, ai ausit al mens dètz còps l'emission genealogica en francés sul nom d'ostal "Roques" que lo tipe pronóncia "ròc" perque parlar ponchut quand parlas dels noms occitans, aquò marca melhor. 
Ai patit en ausissent un brave detzenat de còps tanben una cançon d'un grop de las valadas que brama "montsegur" (i a dètz ans, sabi pas qual me disiá que los grops de las valadas son de musicaires dels bons mas de missants cantaires, aquò a pas cambiat)
Alexis m'a wished an happy new year una brave detzenat de còps tanben, mercés a ela. 
La Marineta m'a donat l'agenda d'Alès, mercés a ela, mas ai pas previst d'anar a Alès aquesta setmana, es daumatge. 
L'Alan s'es enfuocat sul rugbí de 13, i compreni pas jamai res, me'n bati completament mas lo tipe a una bona lenga, alara me regali de l'escotar mas al cap de dètz còps, ai totjorn pas retengut los noms dels clubs.
La Rosina (o sa cosina, las confondi totas) a cantat l'istòria de Joana que se solelhava, que un Monsur passèt, la regardèt ençà e la regardèt enlà e que la volguèt bicar.
L'avantatge es que ara coneissi plan la cançon novèla de Du Bartàs... es aital que fargan los tubes : los ausisses dètz còps per jorn a la ràdio.

23h49, ai drech a la meteissa causa qu'aqueste matin.

Los problèmas tecnics, rai. Un bug sus la playlist, rai. Aquò arriba. 
Mas que dins una jornada tota, que las causas càmbien pas, aquò me sembla problematic. 


2 comentaris:

  1. al l ostal escouti sur lo web http://radiogasconha.blogspot.com/

    ResponElimina
  2. Los especialistas pòdon èsser competents quitament s'an pas l'accent "chantant"qu'agrada tant al monde del Nòrd !
    Per lo demai,coma sèm una majoritat – totes ? - de neolocutors, nos calriá far l'esfòrç d'a prene a prononciar corrèctament ; val per un quidam normal, deuriá valer per un cantaire !

    ResponElimina

Mercé :)