dilluns, 12 de setembre del 2016

Nàpols - II-1 - p.23 > p. 26

Nàpols - 02/08/16 - 20h04 - Restaurant La Taverna di Santa Chiara

Aquí i soi al restaurant notat ièr. 
I arribèri a 19h30, la mièja-oreta abans la dubertura, aguèri la bona idèa de la passar a la glèisa pròcha. O ai ja dich que m'agradan las glèisas. Cal dire qu'es un endrech de sosta ideal: i fa bon e los sètis son a gratis, i aguèsse de comuns, seriá lo paradís mas justament ne meton pas que lo Paradís te lo fan esperar, post mortem, se siás estat bravet e generós amb lo capelan.
I dintrèri dins la glèisa que i aviá la messa. Plan solide, amb l'astre qu'ai, arribèri al moment de la quèsta.... e al moment que lo mond es drech, ieu me que me voliái pausar, descansar cavilhas e genolhs, que nani! Del còp, ai escotat la messa, èra quasi la fin, foguèt pas tròp long.

Amb las doas comunions de fachas, de messas, ne mangèri d'oradas. Ara, fa un brave moment que i foti pas los pès mas ai remarcat de diferéncias entre lor messa e la nòstra: per pregar, nosautres levam las mans a l'auçada de l'omblígol e dubèrtas cap al cèl, e ben eles las lèvan, coma se i aguèsse Lucky Luke davant eles "Haut les mains les Chrétiens!". Manquèri de m'escacalassar. 
E l'acabèron la messa en dire lo Top 3 de las pregàrias.
E aplaudiguèron. 
A-plau-di-guè-ron ! Dempuèi quora s'aplaudís a la messa ???

Mos raviòlis de bufala son arribats. 
Una taula de franceses tanben. Mèrda! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mercé :)