dissabte, 1 d’octubre de 2016

Nàpols – V-2 – p.78 > p. 8105/08/16 – 12h50 – Paestum – La Basilica Cafè.M'a portat la pizza abans l'antipasto. Rai, fa pas res. A benlèu oblidat, ai benlèu mal comandat.
A mièja-pizza, arriba mon hamburger di buffala con patatine. A l'engana ! Es coma en espanhòl : l'hamburger es pas l''entrepan mas lo tròç de carn picada, çò qu'en francés apèlan « steack haché ». E ben l'hamburger de buffala me fa pas montar al plafond, de tot biais soi en plen aire.
A 13h15, partirai cap a la gara. I a una longa rota drecha que va de la gara al sit arqueologic de Paestum, m'a ben agradat aquela rota. Vau ensajar d'anar dirèctament de Paestum a la Solfatara a Pozzuoli. Davali a la gara centrala de Napoli e aquí me cal prene un tren pichon cap a Pozzuoli. Farai lo penequet dins lo tren. Espèri que i aurà pas tròp de mond. Aqueste matin, en partir de Nàpols, i aviá ja plan de mond. Aquò m'estonèt, i aviá de tot plen d'Africans, que vendon de sacas, de lunetas, de cenchas, prenon lo tren amb sa carga sus l'esquina : una o doas sacas gròssas gròssas de plastic e expausan aquò a la toristalha. Ièr a Ercolano, un me parlèt, èra de Senegal. Daissar la vida rufa d'alai per embarçar la misèria aquí. Me demandi se fan partida d'un trafic que los faguèron passar en Euròpa e ara los obligan a caminar de km, a carrejar de kilos sus l'esquina e vendre de conariás a la toristalha. I a pas que d'òmes. Crenti que las femnas siaguèsson dins un trafic pièger.