diumenge, 6 d’abril del 2008

Aristofanada, las femnas al poder!

Tòrni del teatre La Vista que i ai vist Aristofanada la darrièra creacion de La Rampe.
E ben me soi regalada.



- Una pèça TOTA en lenga d'òc e de la bona, mossur, que lo tèxt foguèt escrich per Mossur Marcèu Esquieu d'aprèp l'òbra d'Aristophane
- 9 comedians, ò putan que fa de ben de veire tant de mond sus scèna, tant de mond a l'encòp, e totes de bramar o cantar en occitan. N'aviái mon confle de veire de pèças de teatre a pichòt mejan amb dos comedians e mièg, enfin una pèça que se dona los mejans...
- Teresa Canet jòga dedins, ò putan la Teresa Canet ne soi fan, (a pas pro de tèxtes a mon vejaire, mas mila dieus, que dança plan la borrèia!).

- una mesa en scèna de Claudi Alranc. Claude Alranq, se merita una estatua lo tip, per tota son òbra, per tot son trabalh, per tot çò que ditz, ieu soi d'acòrdi a 100% quand parla. Aqueste tip es un gèni, e pas degun li ditz. Ai l'impression que los teatroses lo coneisson pas, que parla patois, qu'es pas gaire reconegut quitament dins lo mitan intellectual occitanista, enfin, es l'impression qu'ai, e aimariái de m'enganar. Claude Alranq es genial, las darrièras pèças vistas mesas enscèna per el: Le Dit d'Alleuze, L'Armassièr, String Security e ara Aristofanada, e a cada còp, sortissi encantada, que i tròbi d'umor, de baugum e una soscadissa sul país.



Pels clapassièrs e vesins, i podètz anar tota la setmana que ven, alara profechatz-ne, val lo còp!
E per un còp qu'avèm una pèça en lenga d'òc, la cal pas daissar escapar!

Pels autres, esperi que passarà en cò vòstre ;)
Ba, se deuriá veire a Estivada e al Festenal Occitània de Tolosa.

Es tota en occitan e jostitolada en francés, seriá una bona idèa de los faire en català los jostítols! qué ne pensatz los catalans? Te, me'n vau lor dire al teatre de la Rampe!


FEMNAS AL PODER!
.

3 comentaris:

  1. FINÉS ENTÀ TOTS E TOTAS: PREMI DARDO PER MI DES DE STRIPER

    C'est pour toi, le premi, Mela, pour tout le bonheur que j'ai connu en lisant ton blòg et tes commentaires pour moi.

    ResponElimina
  2. Pot prendre el teu premi aquí PREMI DARDO PER MELA i donar-lo a 5 blògs que li agradas llegir. Això és com se'm deia que feia:-)

    ResponElimina

Mercé :)