dijous, 22 de setembre del 2011

De far abans lo 24

Ligam dirècte

Al mes d'agost, anèri a París. 
Un jorn, pas mai. Anar-tornar dins la jornada. M'agrada lo tgv.
I anèri per veire la mòstra bèla sus Brassens a la Ciutat de la Musica Brassens ou la Liberté.

Èri just al paradís dins aquela mòstra. I aprenguèri pas grand causa de nòu que aviái ja visitat l'Espaci Brassens a Seta e legit plan de causas sus Brassens. De fach, i anavi pas per "ne saber mai", i anavi perque m'agrada Brassens, per veire las fòtos e per me daissar menar per lo trabalh de creacion de la mòstra.
E me regalèri.

  LIgam dirècte 


Es Sfar, entre autres, que trabalhèt dessús, sabètz lo tipe qu'a fach la benda dessenhada subreconeguda Lo cat dau Rabbin e lo polit Klezmer. I a tot plen de retraches de Brassens dessenhats per Sfar e aquò m'agradèt. 
Vos poguèri pas far de fòtos qu'èra enebit e los susvelhants fasián plan son trabalh... I  a molon de causas de veire, vidèos, fòtos o dessenhs, de legir : letras, poèmas, libres, explicas e d'escotar : la musica en original soundtrack de la mòstra, normal, mas tanben d'entrevistas de Brassens. Per las entrevistas de Brassens, an inventat un sistèma genial!! Vos sovenètz dels telefòns vièlhs de França Telecom? e ben prenes lo telefòn e cada numèro de l'aparelh correspond a un bocinon d'entrevista, as aital l'impression d'aver Brassens al telefòn. M'agrada!!!
Lo problèma... es que i aviá plan de monde a la mòstra quand i anèri (pasmens i anèri en setmana!!!) e i aviá la coa als telefòns!

Pas grèu, perque crompèri lo catalòg de la mòstra e un DVD e un CD ont i a totas las entrevistas de Brassens... E sabètz qué? Son encara dins son plastic, ai pas agut solament lo temps de los escotar o legir un pauc e de los recaptar dins la bibliotèca... I aviá tanben un libre de Sfar amb de dessenhs qu'illustran de cançons de Brassens coma çai jos, mas lo crompèri pas, qu'èra un pauc car. 

Perqué ne vos parli ara? E ben figuratz-vos que la mòstra es a Marselha!
Es a la bibliotèca Alcazar e fins al 24 de setembre! Profechatz-ne!


  Ligam dirècte



  Al sòtol i aviá una benda dessenhada giganta de Sfar qu'èra geniala. Clicatz sus la fòto çai sus per legir, veiretz, val lo còp.

Sequenon, ne profechèri tanben per visitar la Ciutat de la Musica, benlèu que ne vos parlarai un autre jorn, mas i anonciavan que farián una mòstra retrospectiva sus Django Reinhardt, ai pas trobat cap informacion sus la tela aquí dessús, en tot cas, se la fan, la mòstra sus Django, i anarai tanben!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mercé :)