divendres, 15 de juny del 2012

Totalfestumem totes ensems

Dissabte passat, foguèt una jornada de las bèlas. Mos dissabtes, aqueste mes de junh, me los passi a Totalfestumejar.
E dissabte passat, èra una jornada importantissima de la vida cornalenca. Nos en cagam, me diretz, que soi pas de Cornonterralh. Rai. Levat que dempuèi quauques meses, i rabali fòrça. Non, pas d'amorós cornalenc (mas m'agradariá plan!), i seguissi de corses d'autbòi. Aquò fa que soi de totas las viradas e de totes los bons còps cornalencs (e lo Cornalenc, o vos disi, es un Occitan de la bòna, sap viure!)
   
E dissabte, èra la primièra sortida de l'animal totemic, lo lop de tres caps. E i aviá de mond a Cornonterral . Tot lo villatge èra per carrièras per participar a la fèsta que foguèt una brava capitada.


A la debuta del mes, anèri jogar a Vias, la programacion èra plan interessanta, amb tot plen de mond de convidats, de mond d'empr'aquí mas tanben de provençaus, de gascons, e mai de bascos. Lo problèma, es que i aviá pas lo public. Colhon, isn't it? Lo passa-carrièras, joguèrem per las parets e los contravents. Lo ser, i aviá pas gaire de mond del vilatge. Alara, me demandèri perqué? O sabi pas. 


Mas a Cornonterralh, foguèt quicòm mai e o sabi perqué lo Total Festum de Cornonterralh foguèt una capitada: 
- los organisators sosquèron, ensagèron de donar un sens a sa fèsta. Pas "fasèm la fèsta perque nos donan de sòus per aquò far".
- dins sa reflexion, e ben i embarquèron las associacions del vilatge. Cossí far  per que las causas aguèsson un sens pel mond? E ben en los implicar dedins. Totas las associacions e las escòlas (doncas los parents), aquò ne faguèt venir de mond. 
- la programacion de la jornada èra plan pensada amb de ritmes e de tematicas diferents per poder contentar tot lo monde. 


La sortida del Lop foguèt just un moment enòrme. Enòrme per lo vilatge e cargat d'emocions per nosautres que i eriam dedins. Lo trabalh fach en repeticion pendent un mes paguèt, i eriam! E arribar sus aquela plaçòta clafida de mond que l'esperavan son animal totemic, èra una sensacion de caluc. O disi e o tòrni dire, far d'autbòi es la melhora idèa qu'ai aguda dins tota ma puta de vida!


Rebat d'aquela jornada dins las doas vidèos çai jos, la primièra es mai corta que la segonda, causiretz: 



Tribvs Lvpis sort de sa tanière... par Cvrnon_totem






09JUIN2012 par antisocial1er

Pairin del Lop, lo Polin de Pesenàs, 
davant l'empont del concèrt e darrièr, 
Cornonterralh, oè, en mai d'aquò, lo vilatge es polit! 


Lo Pelican de Puègserguièr,
nascut i a quauques setmanas, venguèt desirar la benvenguda al Lop.


Lo lop de tres caps, animal totemic de Cornonterralh, 
amb darrièr sa còla de musicaires, autbòis, pifres, tamborns
e dedins sa còla de portaires plan valents!


Òsca e mercés a Nadege e Richard per montar, organizar lo projècte e motivar tot lo monde, a tota la còla cornalenca e a Eric per aver compausat la musica dau Lop que cresiái que jamai i arribariái pas.


1 comentari:

Mercé :)