dilluns, 29 d’octubre del 2012

lo divendres VIP

Divendres passat, anèri al Balèti del Camèl de Fuòc a la sala Zinga-Zanga a Besièrs. Es lo segond còp que i vau a aquesta sala, lo primièr còp, aquò èra per l'inauguracion amb un concèrt de Massilia. O cal plan dire, la sala es bèla mas la programacion es missantassa, agachatz-me aquesta misèria. 

Mas divendres passat, èra una serada tras que VIP!
Primièr, i aviá la Talvera. E una serada amb la Talvera, es una serada capitada. Fasiá moment que los aviái pas vistes (dempuèi lo concèrt de Forroccitània al Vilatge Occitan a la feria de Besièrs, dos meses, imaginatz!!), e un balèti de la Talvera, aquò me carga las pilas per dos meses de mai! 
Aprèp, i aviá los collègas de Castanha e Vinovèl, que un dels dos me vòl contactar per un projècte. Ne sauretz pas mai per ara, que, de tot biais, ieu tanpauc ne sabi pas mai que m'o volguèt pas dire. Veirem ben!
Puèi, i aviá lo Grand Mèstre Blanc, nòstre Gandalf a totes, Florian Vernet, totjorn tan sexy e intelligent. Li daissèri mos pichòts, istòria que ne sortiguèsson mai intelligents, d'aquesta serada. 
Mas, mai que tot, la causa mai VIP de la serada foguèt aquel moment que, sens lo buf e plena de susor, m'apuegèri sus una barricada aprèp una dansa e una femna que coneissiái pas me venguèt veire en me dire "siás Melania?" , ieu pas aimabla "òc" (perque soi pas jamai aimabla amb las femnas que coneissi pas mas que sabon qual soi) e "as pas un blòg?". Quand o vos disi que soi una star e que m'arrèstan per carrièras ara!!!!
E la femna de me lausar tant e mai, que legís mon blòg cada jorn, que, quand lo descubriguèt, lo legiguèt de cap a cima, e que venguèt al concèrt de la Talvera amb l'esper de me rescontrar, de me tocar (e de me copar en secret un bocinon de mon pel castanh per lo metre dins una bostioneta a costat de son lièch). Benlèu vos pensatz que la femna demandava a cadun "bonser, siás Melania?". E ben non, perque es pas colha! 
Primièr, aviái cargat mon camisòt "La Talvera" e qu'èri la sola d'aver un camisòt (tacat) La Talvera.
Segond, aviái cargat mas sabatas jaunas amb l'estelada.
E fin finala, Celina, la cantaira mitica de La Talvera que ne soi fan fan fan, diguèt "i a la Melania qu'a pas de cavalièr" en me mostrant dau det. Aquò me faguèt pas venir un cavalièr, rai. Mas me faguèt venir una legeira dau blòg!

Fabiana, grandmercés per tot çò que me diguères :)))
e al plaser de te tornar veire a un concèrt de la Talvera! 



3 comentaris:

  1. La femna seriá pas la Margarida?
    ;)

    ResponElimina
  2. Tròp tard ! Mas soi d'acòrdi lo de dabans : pensi qu'es la Margarida, a fòrça de te virar a l'entorn, acabarà per te trapar...

    ResponElimina
  3. Mesfisa-te de Castanha e Vinovèl. A la Feria l'an passat, demarchavan las filhas per la pocheta de lor futur CD : vòlon un tropèl de femnas nusas. Fagues pas coma ieu, digas pas de òc abans de saber :)

    ResponElimina

Mercé :)