dilluns, 19 de novembre del 2012

O Porto

Malgrat las restriccions budgetàrias, dins una bostiòta de carton qu'es al fons de l'armari, capiti de servar l'argent del loguièr del vesin (que lo vièch li pele!) per poder partir en vacanças. 
Vaquí, es decidit, la bilheta d'avion es crompada, al mes d'abrial, tornarai a Porto! 
"Zo mai?" me diretz. E ben òc!
Perqué? E ben perque serà just abans mos examens de licéncia de portugués, es plan mens car que Lisboa e vòli manjar una francesinha.





Ai mai d'un plan en tèsta... 

Ai ja reservada l'ostalariá, la meteissa que l'an passat, la miserosa mas pas ronhosa, la propreta mas pas isolada, la que quand siás a cagar, pòdes far lo lièch. Tot un concèpte. Mas pas que 20€ la nuèch dins lo centre, amb sala de banhs dins la cambra, pòdi pas trobar melhor mercat!
Ai tanben reservat una nuèch a Lisboa (30€). Perque quand meme seriá plan d'anar far un torn a Lisboa, sonque per dire "i anèri". E vòli veire lo riu. Ai ja vist Douro. Ara, vòli veire l'autre.
Mas i a tanben l'opcion immersion dins una familha portuguesa que m'agrada plan coma idèa. Coneissètz un biais per trobar una familha que me logariá una cambra per pas car ont que siá per Portugal per cinc jorns, sens passar per los organismes privats de corses que te demandan 1000€ per la setmana? A e vòli pas far la serviciala, ni me faire abocinar puèi violar.
E se lo gentleman de las vacanças ven, farem un road-trip dins la region dau Nòrd, ont, segon Via Michelin, totas las rotas son vèrdas.

Tot aquò per dire que los jorns que venon, vos vau parlar de mas vacanças portuàrias, çò que faguèri pas gaire quand ne tornèri, per manca de temps e per fenhantitge agut. 
De tot biais, ne vos batètz los alibòfis de mas consideracions culturalas, o ai plan remarcat!




1 comentari:

  1. D'en primièr, te farai remarcar que d'alibòfis, tot lo monde n'a pas (ieu, per exemple !) ; d'en segond, nos regalam de tastar la cultura que nos balhas cada jorn ; per çò qu'es del vièt del vesin, çò que ne dises es pas aimable a fet (espèri que legís oas ton blòg)...

    ResponElimina

Mercé :)