dilluns, 20 d’octubre del 2008

Lo primièr còp...que ************ (censurat)

Aqueste porcassièr de Quequejaire qu'a una cicatritz sul front que sembla Harry Potter e que ven sus aqueste blòg pas que per legir "lo vièch dins la pachòla fa pas ventosa sequenon i seriam de longa a las urgéncias" vòl que li conte lo primièr chuc a un catalan. Sai pas s'es de gelosia, d'enveja, de racisme o de provocacion... Me'n chauti, legeire que demanda, legeire qu'a la responsa (puèi lo quequejaire es un lejaire especial, non?).

1999.
Wanadoo modem, 50 oras per mes de conexion, pas illimitat, mas quasi! 50 oras... quin luxe!.
Es la granda mòda del tchat. Ieu chategi en espanhòl, perque i a de causas que sabi pas faire en francés. Alara, rabali mas pelhas sus de chats espanhòls. Òc, fa d'annadas que recruti sus internet e vos emmerdi, permet de planificar las epilacions. Non, perque, imagina, rescontras un tip al supermercat que t'agrada grèu "venes beure un còp a l'ostal?" "non, soi pas depilada". La mèrda. Sus internet, pòdes dragar en te gratant la pachòla e en te curant lo nas. Es practic.
Chatear.com
lo chat se dubrís amb un Java que blokeja tot un còp sus 4, me soveni pas de la tièra de canals, mas me soveni que n'i aviá un que se disiá "cibe*r*s*e*x**o" e qu'aquò, lo primièr còp que lo legiguèri, mankèri de morir de rire.
De qu'èra son pseudo a aqueste dròlle? me'n soveni pas. Ja, per me sovenir de son pichòt nom, me calguèt faire una experiéncia de flashback psicologic dins ma memòria coma Charlotte dins Plus Belle la Vie. Enfin, ela la faguèt son experiéncia amb un medium perque perdèt la memòria en seguida d'un truc violent, ieu perdi pas la memòria en causa d'un truc violent, es que ai una memòria de peisson roge.
Brèu.
M'arriba una conversacion privada:
"hola, ¿k tal?"
respondi
"hola, muy bien y tu?"
e me'n vau faire kikòm mai. Perque a l'epòca per chatejar, entre cada frasa, e ben aviás lo temps d'anar cagar e de tornar que la responsa del tipe èra pas arribada. Èra l'epòca daurada del modem telefonic que fasiá un bruch d'ataca intergalactica. Ara, se siás a MSNejar e que vòls cagar, e ben t'o cal dire "espera, me'n vau cagar, tòrni dins un brieu", sequenon lo mond, quand respondes pas sul pic, o se fan de lagui perque pensan qu'as agut una crisi financièra cardiaca o s'excitan "oòu? e perqué respondes pas? allò?", son cagants lo mond de còps que i a. N'i a quitament d'unes que te mandan de SMS: "perqué respondes pas sus MSN?" e tu respondes: "perque soi a cagar e al cagador, i pòrti de libres mas l'ordenador, lo daissi dins lo burèu".
Brèu.
Se ditz Quico, es de Figueres e me tròba tras que simpatica ( e las aviá pas encara vistas mas popas). Me dona son telefon, li doni lo meu.
Se telefonam.
A l'epòca, Françatelecon fasiá 30% de reduccion per telefonar en Espanha. Ara amb la livebòx es illimitat per 7€/mes a Euròpa e a Estats Units.
Vau a Figueres amb ma CLItO grisa. Es un polit dròlle, blond, d'uèlhs blaus, musclat musclat de'n pertot. wow.
Me pòrta a Girona amb sa twingo jauna. Genial, vau a Girona. Non, me fa pas visitar lo barri josieu ni la catedrala, non, fasèm pas una passejada romantica long de l'Onyar, dinnam al Burger King, me parla de son tatoatge al botelh, a la conversacion d'una ustra, levat que las ustras an pas de botelhs per s'i faire de tatoatges laids. Non, soi missanta, èra fòrça simpatic. Anam faire la "siesta" dins un parc de Girona que quitament lo pelenc i creis pas. Aprèp la "siesta", decidís de me portar a Palamós. Twingo Jauna, bota la caisseta. Estopa acaba de sortir son disc, a una caisseta qu'es una maqueta d'avans lo disc, me'n brandi ieu de sa maketa de mas colhas
por la raaaaaajaaaaaaa de tu faldaaa yo tuve un siniestro con un seat pandaaaaaaaa
Potons a Palamós, passejada suls ròcs, la mar, los gavians. Palamós qué.
Ok. Mas quora bicam? te creses que soi venguda fins aquí per passejar dins ta Twingo jauna?!?!
El a pas gastat 10 000 pesetas de telèfon (e òc vos parli d'un temps que l'èuro èra pas encara arribat!) per me passejar dins sa twingo jauna per escotar una maketa d'Estopa d'abans lo disc.
Prenèm la veitura.
Sentissi lo plan simca 1000.
Anam dins una zòna industriala. Una zòna industriala lo dimenge, es la causa mai glauque del mond. Aimi pas los plans simca 1000. Es pas confortable, El asiento no se echa para atrás y la postura a buscar tiene dificultad.

Mas Quico a una twingo jauna.
E las Twingos, akò fa lièch (e pas las Simca 1000).
Desplega sa Twingo lièch dins la zòna industriala. (putan, mas i a de causas que m'arriban pas qu'a ieu). Galeram. Sèm malbiaissuts tant un coma l'autre.
- Bon, me confla, ensajarem mai tard
- ok, mas chuca-me
- ben non
- pk?
- pk ai pas enveja
- aneeeeeeeeeeeeeem chuca-me, anem, es pas grand causa.
- non, ai dich de non, e non es non
- anem, nonmas un pauqueton?
N O N. Putan, sètz pesucs los tipes quand avètz una idèa pel cap vièch.
Plega sa twingo lièch en Twingo normala que s'i pòt escotar Estopa, e tornam partir.

Ostalariá lux(ur)osa gironina.
Ai drech a totas las posicions del Kamasutra, dels numèros de soplesa del circ chinés qu'a vistas dins los films pòrnos, mas aquò me geina pas, puèi es tot musclat, a lo drech, puèi es tras que bon, lo salòp.

e regularament:
- chuca-me
- non


Aviái de principis ieu: chuqui pas lo primièr ser.


Paure Quico qu'aurà pas agut sa pipa.
Paure Quequejaire que s'es engolit aqueste tèxt longàs e qu'aurà pas agut la responsa a sa question...






5 comentaris:

  1. Extrààààààààààà !
    Quitament s'as responut per l'estrem a la mea question purmèra, aquera hèita que m'a regalat.
    N'i a pas que tu entà har un estudi comparatiu de prètz rapòrt a la tecnologia quan contas ua istüèra de (non) pipa !
    A jo que'm va, mercés !

    ResponElimina
  2. E si que non, quand as descobèrt ton ostal de Seta pel primièr còp amb tas doas colocatàrias? Es per parlar de quicòm mai que de vièchs e de chupachups... Lo quite KKJ i trobarà son compte me pensi.

    ResponElimina
  3. Lo fau comprener lo pitit Quico... Dempuei totjorn li disen que chucar es bicar a la francesa... Se tròba 'na francesa sus Internet per zo verificar, 'la ven a Gerona e... pas ren !!!!!

    Coma vòles tu que quò marcha l'Euròpa entau ??!!!???

    ResponElimina
  4. Pasha !! La Mela bica pas a la francesa, es occitana macarèl ! ;)

    E Mela… m'as plan fait rire !! Cinc estèlas aquel topic !! LOL+++ !

    Per l'pilacion, as plan rason… es cada còp qu'ès pas plan depilada que se passa quicòm amb un tipe que t'agrada. La lei de Murphy, o de l'emmerdament maximum…
    Doncas, fòrtas d'aquò, nos podèm dire : s'as un rendetz-vos amb un tipe que t'agrada coma pas possible mas que seriá pas una bona idèa de passar a las causas serosas tan lèu, te resta la solucion de sortir plan plan epilada, impec e tot… me pòdes creire, se passara pas res !! La lei de Murphy… ;)

    ResponElimina
  5. Ben, vaquí un autre tèxte qu’es digne de paréisser dins l’antologia melanesca ! Quora te lanças dins lo oan-uoman-chòu ? Siás tras que dotada, « fariàs un tabat », ne soi segur.
    Ieu lo trapi pas longàs, ton tèxte. Ne podriàs escriure dètz volumes d’aquesta mena, m’aniriá plan !!
    Segur que per aténher lo 1000en missatge, trigariá un bricon mai. Mas per nosautes , seriá sonque de « bonus », que nos regalam en te legissent ! .

    ResponElimina

Mercé :)