dissabte, 16 de març de 2013

Manjar al país

Dins los jorns que venon, vos vau parlar de çò que mangi. 
Aquò's la mòda me diretz mas fasiá moment qu'aquò me tafurava : l'ecologia mondiala, l'economia locala, totas aquelas chifras, totes aqueles afars que nos tomban sul nas a l'entorn de çò que manjam. 
Quauques rescontres, quauques moments de vida partatjats, quauques discutidas, quauques lecturas e ara, coma plan de mond, ensagi de manjar al país: ensajar que çò que mangi aja pas fach lo torn del mond quatre còps, que siá pas passat per quaranta cambras frejas e dètz e uèch intermediaris abans que ieu lo crompèsse. Es tanben un biais de faire viure lo mond d'aquí, los païsans del país, istòria que siaguessiam pas sonque un bronza-cuol e que los camps daissen pas la plaça als lotejaments.


J'ai décidé de boycotter la grande distribution. par onpassealacte



Vicioses que sètz, soi segura que me l'anatz pausar la question... mas i a una granda nòva que vos aviái pas encara dicha : soi pas mai alcocacolica



1 comentari:

Patricia ha dit...

As 100 còps rason !