Quand la Pompeneta cosina de plats estranhs coma akeste:
Ieu fugissi perque akò pudís qu'engarona e me balha lo racavòmit.
Dins aquestes cases, ai la solucion: los plats per solitari.
Alara, ai ensajat akeste còp las lasanhas d'"il tesoro dello chef" que trobèri al Camp, dins lo canton "mangiscla del mond". Èra pas gaire car, genre mens de 3€.
Quand dubrisses lo carton, as akò:
FAguèri de traucs amb mon cotèl dins lo plastic, e 2 minutas dins Chernobil, qu'es lo nom del micro-ondas. Akò caufa plan. Comença d'embocanar la cosina que foguèt JA embocanada per la chocrota. Ara, te cal dubrir la barqueta blanca. Alara, punt negre: dubrir la barqueta blanca es mission impossibla. Totjorn amb mon cotèl, copèri la proteccion per poder manjar, que manjar, èra finalament ma tòca a la debuta.
E me tròbi dabans akò:
Question de la Pomponeta:
- Tu l'as trouvé au rayon chiens?
Non, tòrni dire, akò se tròba a la mangiscla del mond, e non pas a la dels gosses.
Dins la sièta akò fa mens manjar pel gos:
Alara, question cruciala: es bon?
Responsa: bòf.
Ja, sembla pas bon, mas se'n fotèm.
I aviá un rèire gost que m'agradava pas gaire. Agachèri los ingredients e deu èsser una espècia: o la sàlvia o la muscada. Me soveni pas jamai.
Pasmens, me las mangèri las lasanhas qu'aviái talent.
Balanç:
çò negatiu : lo gost, la dubertura del paket
çò positiu: lèu caufat, paket en italian.
Conclusion: auriái melhor fach de me las cosinar las lasanhas, qu'aquelas èran pas tarriblas.
Detalh oblidat: sabi pas faire las lasanhas.
Ah mais c'est une choucroute qu'a voulu faire pomponette?
ResponEliminaQuand tu veux je t'en fais une et tu m'en diras des nouvelles toute ma belle-famille est de l'Est et j'apprécie la choucroute je peux te faire aussi un cassoulet qd tu veux ...
C'est le même genre de plats faut pas en manger 5 jours de suite car alors
aaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
ResponEliminavergonha de se manjar de porcaria coma aquo quora as de bona cosina a l'ostau! vergonha! vergonha! boooooooooooo!
ResponEliminabah, una "choucroute" e una pichòta Flammekueche de temps en quora, "aquò fa pas puta"!!! (mercés collègas, melhori mon occitan de jorn en jorn gràcias a las vòstras excelléncias)
ResponEliminaP.S.: dedicaça al Riesling e al Picpol de Pinet!