diumenge, 12 de novembre del 2006

La Talvera a LaVaur: fòtos e comentaris...

"Tu siás especiala, quand venèm a costat de ton ostal, te vesèm pas! E te vesèm akí!" me faguèt la cantaira de La Talvera...
Ben òc, èri tant decebuda de los aver mancats a Lodeva, qu'anèri a LaVaur! Soi aital ieu!
Arribèrem que començava la primièra cançonPaguèri los 5 èuros lèu fach, dintrèri en corrent dins la sala en oblidant completament la Jefa e la Pomponeta. Perque ieu quand i a La Talvera, començi de somriure coma una nècia e soi pivelada, agachi la scèna, somrisi, e a d m i r i.

Quand mas cervèlas tornèron fonccionar, pensèri sul pic a faire una fòto de pè pel blòg:


Puèi dançèri! Alara , de qué dancèri? Perqué dempuèi mon exilh dins Òlt , sabi dançar!
Alara, dançèri: un rondèu que venguèt una farandòla, lo chiborlin amb un grandàs, lo brisa-pè (qu'aviái ja fach dançar 2 còps dins la jornada a mos escolans), la calha, una borrèia ariegesa que puta ne dançarai pas mai, la Valentinon amb la vinhairona estelara que me l'expliquèt, lo branlon (fau lo mascle dins lo branlon, sabi pas faire la femna mdrrrr), una pòlca endiablada e mòrta de rire amb la Jefa, una ronda, una debuta de mazurka amb la Jefa que vòl absoludament m'ensenhar, ppfffff , dins Òlt pendent un an , ensagèri, akò dintra pas, es aital. Conclusion: es una dança de borgés, e ieu dançi pas las danças de borgeses. Faguèri pas la giga perque soi fenhanta, nimai las escotishas qu'aviái pas de cavalièr (es que soi una timida ieu).
UNA SERADA TARRIIIIIIIIIIBLA.

La Talvera, los aimi.

A la fin del concert, anèri faire lo poton al grop tot. Perque me coneisson a La Talvera, soi la caluga de servici, la que sauta de'n pertot quand es en forma e que coneis las paraulas (mas que canta fals). E plan segur, faguèri de fòtos:

Amb Celina Ricard la cantaira: A de polidas cauçaduras , trobatz pas?

Soi fan ;)

Amb Daniel Loddo:


Aprèp la Talvera, son los Golamas'K que montèron sus l'empont. T'an una energia akestes!!!
E aprèp, La Talvera montèt sus l'empont amb Goulamas'K!
Fòtos! :







Quand LA Talvera rescontra Goulasm'K, akò dona akò (s'agachatz plan, benlèu que me veiretz...)

(es una de las cançons qu'aimi mai en concert! )

Per la video, cal granmercejar lo polit T, que en mai d'èsser un dançaire dels bons, en mai d'èsser pacient per ensenhar al mond, en mai d'èsser polit que non sai, met de videos de La Talvera sus YouTube!
Del còp, vos lo presenti en imatge:

Vakí, èra una serada tarribla que fa de ben al moral!!

Ne soi tornada amb lo disc novèl de la Talvera, Cants e musicas del país de Lodeva , dedicaçats per lo grop tot. Soi a l'escotar... Vos en parlarai lèu plan segur!





- Lo sit de la Talvera: TALVERA.ORG, que i podètz crompar en linha los CDs e libres

- Lo sit de Goulamas'K : GOULAMAS-K.COM

- Las videos de La Talvera sus Youtube

3 comentaris:

Mercé :)