dimarts, 14 de novembre del 2006

De la mangiscla al país dels Tarnagasses...




E vos conti pas de qué i aviá dins l'ola.... (mas se me suplicatz vos o disi...)
Jòc concors: what's the tarnagàs name of the yellow thing for the dessert???

12 comentaris:

  1. Hens lo topin que i deu aver un de'querò borit. Pora ? Bueu ? Franchimand ? Nada idea...

    Ne sèi pas quin l'apèran çò de jaune, mes shens aver podut tastà'u purmèr, vertat que n'ei pas aisit de trobar !

    N'ei pas la cosina lengadociana de la famosa "Maïté" gascona de qui as vista ?

    ResponElimina
  2. bona estrategia per demandar de ne tastar de la yellow thing, mas non, te'n farem pas!!

    pora? òc, de pola...

    ResponElimina
  3. B'ei donc lo plat famós deu "Noste Enric" : la pora au topin !

    Diu Vivant ! que soi desmascat, qu'ac avès comprés que'n volí tastar... e pas sonque çò de yellow !

    ResponElimina
  4. Que'us vau previéner d'abòrd que los tarnagàs e'us an hèit borir la darrèra recruta, aus de l'A.O.F. !!!

    ResponElimina
  5. Es aisit : çò yellow son de curvelets (o crivelets). Al mens sembla!
    De qué ganhi ?
    Velhardalmatin

    ResponElimina
  6. BRAVE MOND,
    UN TARNAGÀS LEGíS LO BLÒG!!

    Òsca Velhardalmatin!
    Son de cruvelets!
    AS ganhat!
    De qu'as ganhat?
    1- mon admiracion e l'admiracion de totes los legeires del blòg
    2- un poton (o dos o tres, soi pas rachosa)
    3- lo drech de me preparar de cruvelets, e kikòm mai se vòls.

    :)))

    Tant que i sèm, nos poiriás donar la receta?

    ResponElimina
  7. Per far de curbelets :
    ingredients : farina, uòus, sucre, vanilha, ròm, lait e armanhac, aparelh a curbelets e chimenèia que fonciona
    Mesclar tot alevat lo lait. Apondre puèi lo lait sens arrestar de bolegar per tal d’obténer una pasta sens coquèls (mai espessa que pels pescajons).
    Aquí çò mai complicat : cal trobar un aparelh pels curbelets (doas placas religadas per un margue que pòt anar al fuòc). Basta puèi d’espandir la pasta entre las doas placas, de sarrar lo tot e de metre dirèctament sul fuòc dins la chimenèia. Virar e revirar. Sortir la pasta cuècha e la rotlar tant qu’es cauda.
    Basta d’esperar que siá pas mai cauda per tastar.
    Velhardalmiègjorn

    ResponElimina
  8. ÒSca

    Quequejaire, nos donas la receta de la "pora au topin"?

    ResponElimina
  9. n'ia que ne sabon de causas. perque prenetz pas lo temps per cosinar, es aquò qu'es mai important dins la vida.

    ResponElimina
  10. ieu preni lo temps per manjar, akò compta?

    ResponElimina
  11. aquò compta, mas pòdes pas manjar se ia pas res!!!!!
    lanci una escomesa a mèla: quora veirem una fotò de quicòm qu'auriás fach?

    ResponElimina

Mercé :)