dimecres, 5 de gener del 2011

Mòstra de pas mancar!

Avètz fins al 13 de Febrièr per anar veire la mòstra "Totems d'Oc" del Musèu del Besierenc a Besièrs! I son presentats los animals totemics de Lengadòc, reconeguts patrimòni mondial de l'umanitat per l'Unesco. Ne podètz anar veire tanben a Pesenàs a l'Ostal dels mestièrs e de las arts ont i a una anèxa de la mòstra besierenca.

La vertat? i soi pas encara anada. Mas ai lo catalòg de la mòstra! Ai lo catalòg sens veire la mòstra perque la mòstra m'interessava mas la podiái pas visitar quand i passèri dabans e demandèri amb mon polit risolet "bonjorn, auriatz pas un papieron amb las datas de la mòstra"? E me donèron lo catalòg! Vertat es, las datas i son sul catalòg :D Ben lo Catalòg es plan interessant, presenta los animals totemics vièlhs o recents de Besièrs, Linhan, Portiranhas, Murvièl, la Salvetat, Rojan, Servian, Montblanc, Bessan, Vias, Agde, Florensac, Mesa, Pesenàs, Montanhac, Nizàs, Sant Joan de Fòs, Saussan, Vendargas, Sant Pargòri, Sant Pons, POssan e Lopian. 
Presentacion, nom en occitan, fòtos, e las datas per poder crosar l'animal.  E lo must: i a un CD amb las musicas! Perque cada animal es acompanhat de sa musica! E dins lo CD i a de registraments faches per aquela publicacion, de registraments en live e de registraments de l'epòca de ma grand la bòrnia.

Lo tot còsta 15€, Cahiers du Musée du Biterrois, numero 4 e se vos interèssan las fèstas, musicas e tradicions d'Occitània, se'n cal pas privar.

Un pauc de musica benlèu?

Alara, primièr, un extrach de musica: la musica de la Tarasca de Tarascon, tirada del disc:


Puèi la musica del Polin de Pesenàs: e òc, es el que foguèt reconegut patrimòni de l'umanitat en 2005 per l'Unesco! E m'o diguèron pas macarèl!!!
Doncas la musica del Polin de Pesenàs, jogada per l'excellentissima fanfara Marcelle Coulazou


los animals totemics, ne veguèrem d'unes aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Mercé :)